Vesti iz Srbije

Hirurški blok trajao jedva dve godine!

Novi hirurški blok u vranjskoj bolnici koji je urađen pre samo dve godine se bukvalno raspada. Ova “nova nada”, kako je tada objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije uspela da traje ni 700 dana, a već kvake ostaju u rukama kada se dodirnu, sa plafona na sve strane curi neka tečnost, a kupatila nisu po standardima i bez pločica. U izgradnju je uloženo devet miliona evra. Na katastrofalno stanje u ovom novom, ali očito na brzinu sklepanom bloku ukazao je Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Vranju.

Prošetate li malo, videćete, da se sve raspada polako, kvake od prostorija ostaju u rukama, plafoni na svakom spratu sa flekama od neke tečnosti koja, ko zna odakle dolazi, nijedan toalet nije urađen po standardima, nema keramičkih pločica koje omogućavaju adekvatnu dezinfekciju i čišćenje, vrata prostorija urađena verovatno od šper ploče. Na stepenicama lajsne već škripe pod nogama i prete da otpadnu i time ugrožavaju kretanje kako medicinskog osoblja, tako i pacijenata, a iz slivnika se neprestano u pojedinim prostorijama oseća neprijatni miris kanalizacijem – opisuje GO SSP Vranje trenutno stanje u bloku.

Rekli bi, neko se debelo ugradio u ovu investiciju.

Oni podsećaju da je u jeku pandemije koronavirusa krenula i rekonstrukcija ostalog dela ove bolnice, spajala nespojiva odeljenja, bez procene bezbednosti i higijenskih uslova.

Najslađe su tuđe pare i to se najbolje vidi u primeru “novog” hirurškog bloka koji je sklepana zgrada koja je građena na građevinskom zemljištu čija svojina nije razrešena, bez upotrebne dozvole, napravljena od materijala toliko čvrstog da bi ga čak i onaj vuk iz priče o tri praseta srušio – zaključuju u SSP Vranje.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top