Vesti iz Srbije

I Si Đinping dobija bistu!

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) podneće inicijativu da se predsedniku Kine Si Đinpingu postavi bista u Parku prijateljstva u Novom Beogradu, nedaleko od ambasade te zemlje koja je bombardovana 1999. godine.

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je na konferenciji za novinare u Medija centru da tim činom treba da se oda zahvalnost i pošta narodu Kine, Komunističkoj paritji i „drugu Si Đinpingu“.

Banjanac je obrazložio da je Kina od početka epidemije bila uz Srbiju, da je poslala delegaciju lekara, kao i da su iz te zemlje nabavljene dve trećine vakcina protiv korona virusa.

– Na taj način narod Srbije treba da zahvali narodu Kine i drugu Si Đinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Đinpingu i Komunističkoj partiji Kine vidi kao svoje saveznike – dodao je on.

Banjanac je rekao da će zvanični zahtev uputiti nadležnim republičkim i gradskim organima, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je podsetio da je omladina NKPJ SKOJ prošle godine pokrenula inicijativu da Si Đinping dobije ulicu u Beogradu, ali da im je rečeno da je za to potrebno da osoba bude mrtva najmanje pet godina.

– Mi, naravno, želimo dobro zdravlje i dug život drugu Si Đinpingu – istakao je on.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top