Vesti iz Srbije

Informer peti put gubi na sudu!

Viši sud u Beogradu kaznio je glavnog urednika tabloida „Informer“ Dragana J. Vučićevića sa 80.000 i 60.000 dinara na osnovu tužbi predsednika Dveri Boška Obradovića, saopštio je danas taj pokret.

Režimski tabloid „Informer“ do sada je izgubio pet sudskih procesa po tužbi predsednika Srpskog pokreta Dveri Boška Obradovića. Tri od ovih pet sudskih presuda već su pravosnažne, a „Informer“ je kažnjavan za brojne laži jer je Boška Obradovića nazivao „fašistom, trgovcem belim robljem, izdajnikom, slugom NATO-a ili nekim ko sprema krvavo nasilje u Beogradu“, dodaju iz Dveri.

Vučićević je sa 80.000 dinara kažnjen zbog „morbidne izmišljotine da je Obradović naredio žestoke napade na Aleksandra Vučića kako bi mu izazvao srčane smetnje sve dok ne umre“, a sa 60.000 dinara kažnjen je zbog povrede ugleda i časti Obradovića za koga je „Informer“ lažno tvrdio da je „na tajnom sastanku obećao Amerikancima da će ako dođe na vlast priznati Kosovo“.

  • U pet sudskih procesa koje sam inicirao Dragan J. Vučićević je postao sudski dokazani lažov, a zamislite koliko je još sličnih sudskih postupaka protiv istog – rekao je Obradović i upitao:
  • Koliko još presuda treba da bude, da bi svima postalo jasno da „Informer“ nije normalna dnevna novina već najcrnje propagandno glasilo vladajuće stranke koje se svakodnevno obračunava sa političkim protivnicima vlasti, koristeći sva moguća nedozvoljena i protivzakonita sredstva, kao što ove presude pokazuju. Jedino rešenje za ovakvo medijsko zlo, jesu mnogo veće finansijske kazne za iznete laži, kao i zabrana kompletnog tiraža novine koja konstatno krši zakon i sve profesionalne novinarske kodekse.

Obradović napominje da je „najvažnije da posle smene vlasti moraju da odgovaraju ne samo njeni najviši funkcioneri koji su upleteni u niz kriminalnih i koruptivnih afera i pljački državnog budžeta“.

  • Ne samo oni, već i ovakve najvernije njihove sluge u svetu novinarstva, kao što je Dragan J. Vučićević, koje medijskim lažima održavaju na vlasti jedan nedemokratski i kriminalni politički sistem – zaključio je Obradović.
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top