Crna hronika

Ispituje se slučaj preminulog čoveka kome je hitna pomoć odbila da pomogne!

Vest o smrti muškarca kojem su zaposleni u mitrovačkoj službi Hitne pomoći odbili da pomognu, preneli su svi mediji u regionu. Podsećanja radi, Živko Rakulić (56) preminuo je prvog aprila u ranim jutarnjim satima ispred druge Zdravstvene stanice u Sremskoj Mitrovici. Živko  je preminuo od srčanog udara, samo pola sata nakon što su ga iz Hitne pomoći, po rečima kolege, bez pregleda poslali u ordinirajuću zdravstvenu stanicu.

Nakon tog nemilog događaja, po rečima PR službe iz Doma zdravlja, obavlja se redovna procedura, pa je oformljena interna komisija koja će ispitati činjenice oko slučaja. Nakon rada interne komisije, Dom zdravlja će izdati saopštenje, koje se očekuje tokom današnjeg dana.

Očekuje se da u Dom zdravlja dodje i Pokrajinska inspekcija, radi dalje kontrole.

Ono što su mediji preneli, prvog aprila, oko šest sati ujutru, u pratnji kolege sa posla, Živko Rakulić se javio noćnoj smeni Hitne pomoći. Po rečima kolege Živka Rakulića, on se žalio  da ga bole ruke, da je u strahovitim bolovima, a medicinski radnik je pacijenta poslao da ide kod svog lekara.

Iz Hitne pomoći, koja se nalazi u Dispanzeru na Savi, Živka je kolega odvezao do Druge zdravstvene stanice u ulici Petra Preradivića, koja je u tom momentu bila zatvorena. Vrlo brzo Živko Rakulić je preminuo od srčanog udara  ispred zdravstvene stanice.

Nezvanično saznajemo, da je Hitnu pomoć pozvala spremačica koja radi u Drugoj zdravstvenoj stanici. Hitna pomoć je stigla samo da konstatuje smrt. Kako je preneo portal Ozon, sin preminulog, Živojin Rakulić, podneo je tužbu protiv Doma zdravlja i NN lica. 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top