Uncategorized

„Ispunićemo rokove koje smo dali i najbrže ćemo sastaviti Vladu od 1993. “ – Vučić, 2014

„Rokove koje smo sebi dali u potpunosti ćemo ispuniti, najbrže ćemo sastaviti Vladu od 1993. godine“, rekao je tadašnji premijer Aleksandar Vučić posle parlamentarnih izbora 2014. godine i, kao što je to radio u više navrata, slagao je građane!

Građani Srbije su se u više navrata uverili u istinost reči Aleksandra Vučića, njegovu doslednost i baratanje podacima koji, jednostavno, nisu tačni. Znao je Vučić da tokom ovih devet godina vladavine obećava kule i gradove, investicije i inostrane kompanije koje nikada nisu došle, ali je znao i da obmanjuje javnost kada je o sebi i Srpskoj naprednoj stranci govorio u superlativima.

Takav je slučaj bio posle parlamentarnih izbora 2014. godine kada je rekao kako će Vlada koju će SNS formirati biti najbrže stvorena u poslednje dve decenije.

  • Ispunićemo rokove koje smo dali i najbrže ćemo sastaviti Vladu od 1993. – rekao je Vućić 2014. godine.

Kako su parlamentarni izbori održani 16. marta, a Vlada je formirana 27. aprila, to znači da je Srpskoj naprednoj stranci za konstituisanje Vlade bilo potrebno 42 dana. A da to nije najbrže formirana Vlada od 1993. godine, svedoči podatak da je Demokratska opozicija Srbije pobedila na parlamentarnim izborima 23. decembra 2000, a Vladu je formirala samo 33 dana kasnije.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top