Vesti iz Srbije

Iz SNS-a ne umeju ni da prepišu!

Pre nekoliko meseci Stranka slobode i pravde je kao deo plana za Dan posle izašla sa obećanjem da nadokanda za trudnice i porodilje neće biti manja od minimalne plate u Srbiji. I da to važi kako za žene koje rade, tako i za one koje nisu zaposlene – stoji u saopštenju ove stranke.

Dalje se u tekstu navodi:

Vlada Republike Srbije je juče usvojila dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom koja predviđa naknadu u visini mininalne zarade, ali samo za četiri meseca, odnosno od 28 dana pre porođaja pa do navršenog trećeg meseca deteta! Uz to ovo pravo imaju samo zaposlene žene. Dakle, naprednjaci ne samo da sami ne mogu da smisle ništa korisno i dobro, oni ne umeju ni da prepišu.

A kako će biti i trudnicama i porodiljama jasno je kad pogledate samo prve tri tačke plana za Dan posle. Zato želimo da Vas još jednom podsetimo na tri osnovne tačke plana za Dan posle:

  1. Svim trudnicama, porodiljama i majkama do detetove 1 godine, iz radnog odnosa ili nezaposlenim, najmanje minimalnu mesečnu zaradu.
  2. Obračun naknada za prethodnih 12 meseci umesto sadašnjih 18, za porodiljsko odsustvo i odsustvo za negu deteta, podjednako i za preduzetnice i žene iz poljoprivrede.
  3. Podjednaka prava za sve porodilje što uključuje i obračun naknada za preduzetnice za 2 godine odsustva za treće i četvrto dete – stoji na kraju saopštenja Stranke slobode i pravde.
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top