Vesti iz Srbije

„Izbori sa fer uslovima ili ih uopšte neće biti“

Izbora će biti sa minimalno fer i demokratskim uslovima, ili ih neće biti, izjavila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

„Usaglasili smo sa svim partenerima dva pravca, poslaćemo evrokolegama naše primedbe kako bi sporazum imao i izvršni značaj, a ne samo dijagnostički. Naši zakoni su solidno štivo, ali se ne poštuju i zloupotrebljavaju, ne jer nešto ne piše, nego što se najbrutalnije gazi“, navela je Tepić.

Ona je za N1 objasnila da se primedbe odnose na odgovornost javnih servisa i smanjenje pritiska na birače, pogotovo zaposlenih u javnom sektoru.

„Nadamo se da je ovo poslednja prilika da dijalogom spasimo što se spasti može za fer i poštene izbore. Mi želimo na izbore“, kazala je Tepić. Kako je rekla, ne želi da anestezira težinu problema, ali jedno piše u zakonu, a isto se ne primenjuje.

Prema njenim rečima, problem dokumenta o međustranačkom dijalogu uz posredovanje EU jeste u tome što je sve u kondicionalu. Uz to Tepić smatra da je insistirano da se u dijalog ukl?uči Evropski parlament, jer ništa ne garantuje da će vlast poštovati dogovoreno.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top