Vesti iz Srbije

Jeremić izjavio da dok god je SNS na vlasti Palma neće odgovarati!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da dok je Srpska napredna stranka (SNS) na vlasti predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma neće adekvatno odgovarati i da će „nekažnjivost za najgore i najgnusnije kriminalne radnje trajati koliko i režim Aleksandra Vučića“.

„Uveren sam da Palma neće biti kažnjen dok ne bude promene vlasti… Razlika izmedju SNS-a i Narodne stranke na vlasti je Palma koji daje ‘3.000 za gospođu’ i divlja po Paraliji i Končarevu naspram Palme iza rešetaka. Nemam šta tome da dodam“, rekao je Jeremić u Somboru, gde je osnovan Gradski odbor Narodne stranke.

Dragana Markovića je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić optužila za podvođenje maloletnica, što on poriče. U međuvremenu je predmet protiv Markovića prebačen u nadležnost Tužilaštva u Kraljevu.

Jeremić je istakao da revanšizam za koji se zalaže „nikako ne znači novu 1945. godinu, neselektivno kažnjavanje i odustajanje od pravne države“, i podsetio da je „upravo Narodna stranka lansirala ideju o lustraciji na temelju zakona i ideju o specijalnom tužiocu za visoku korupciju, kao i povratak normalnosti i reda u pravosuđe“.

„Kada kažemo revanšizam, to znači da se Narodna stranka zalaže da se dogodi sve što se nije dogodilo, a trebalo je da se dogodi 6. oktobra 2000. godine. Tada smo traljavo operisali kancer, on se vratio, pa ga danas imamo po drugi put ali u mnogo goroj formi“, rekao je Jeremić.

„Da nam se kancer ne bi vratio po treći put, što bi bilo fatalno, moramo sprovesti temeljan, pedantan, pravno utemeljen i do kraja sproveden revanšizam“, naveo je Jeremić.

Jeremić je dodao da će u suprotnom, posle promene vlasti, „odgovarati jedan, dvojica ili trojica“, kao što je osuđen vozač za izazivanje nesreće na naplatnoj rampi u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a „pitanje je da li je on vozio“, ili kao što je osuđen policajac koji je priznao krivicu za rušenje u Savamali.

Predsednik Narodne stranke je rekao da je „režim koji vlada Srbijom poslednjih devet godina od nas oteo milijarde i da će oni i posle promene vlasti biti spremni da plate dvojici, trojici ili četvorici da umesto njih odu u zatvor na godinu, dve ili tri“.

„Tako bi se ljudi koji danas čine režim izvukli i ne samo nastavili da uživaju, nego bi, nakon što se malo rekonsoliduju za par godina ponovo napravili neku stranku, kupili neke televizije, plaćali glasove udruženi sa kriminalcima i ponovo vratili na vlast“, naveo je Jeremić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top