Vesti iz Srbije

Jeremić: Nemam potebu da se izvinim!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da „ne oseća potrebu da se izvini“ predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću jer ga je nazvao „izdajnikom“ i pozvao predsednika da odgovori zašto je Srbija svojim glasom u UN podržala izbor Albanije za nestalnu članicu Saveta bezbednosti u naredne dve godine.

„Vučić se iznervirao prilikom našeg dolaska u predsedništvo i zbog tog pitanja koje sam mu postavio dan ranije. Srbija je podržala Albaniju, iako znamo da će u naredne dve godine biti teških trenutaka u međunarodnoj areni vezanih za Kosovo i Metohiju“, rekao je Jeremić televiziji Juronjuz Srbija (Euronenjs), i podsetio da je danas Vidovdan.

Jeremić je naveo da je jedan od razloga za Vučićev besan nastup prilikom dolaska čelnika Narodne stranke u predsedništvo i afera u kojoj je na osnovu tajne odluke Vlade Srbije iz budzeta dato 75 miliona evra za gradnju gasovoda do Loznice, odnosno do Rio Tinta.

Predsednik Narodne stranke je rekao da on i čelnici te partije Miroslav Aleksić, Borislav Novaković i Vladimir Gajić nisu otišli u predsedništvo da se tuku, nego da pokažu Vučiću da ga se ne plaše, što su i pokazali.

„To je ozbiljna poruka koju smo poslali građanima Srbije, a to je da ih se ne treba plašiti. Kada vam se neko agresivno unese u lice i počne da vređa i urla, onda ne možete da mu odgovorite pevušenjem i latinskim citatima, morate i vi da povisite ton da biste ga ukrotili“, naveo je Jeremić.

Jeremić je istakao da je jedan od razloga zbog kojih Vučić vlada Srbijom mit o njegovoj superiornosti, kao i to što je među građanima zavladao strah da će izgubiti posao ako ne glasaju za SNS i Vučića i ne fotografišu glasački listić.

„Mi smo poslali poruku da se njih ne treba bojati i da vam ne mogu ništa kada im se suprotstavite“, rekao je Jeremić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top