Vesti iz Srbije

Jeremić: „Šta biste uradili sa Pinkom? Srušio“

„Šta biste uradili sa Pinkom“ upitala je novinarka „Pregleda dana“ Jelena Obućina u večerašnjoj emisiji predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića, a on je imao kratak i jasan odgovor – srušio.

Jeremić je večeras gostovao u emisiji „Pregled dana“ na Newsmax adria gde je sa voditeljkom Obućinom, između ostalog, razgovarao i o tome šta bi se desilo sa televizijom Pink kada bi došlo do smene vladajućeg režima.

– Ja bih ga lično srušio. I naravno, ne bih ga srušio van zakona. Sigurno postoji neki komunalni razlog zbog kojeg ta zgrada ne treba da se nalazi na tom mestu. Pre svega Željku Mitroviću lično bih, ne ja, već sud na osnovu zakona o lustraciji izrekao zabranu – rekao je Jeremić.

On je rekao i da je izostao 6. oktobar, te da sledeći put treba pokušati nešto drugačije. 

– To je nemilosrdno privođenje pravdi bez ikakvog izuzetka i bez prava na kupovinu pokajnice svima koji su se ogrešili o, ne samo pravne, već i o etičke norme koje treba da postoje u jednom normalnom i razvijenom društvu. To naravno ne znači bilo kakvu vrstu osvetoljublja, odrede, kaznene ekspedicije, katran, perje… To znači donošenje dodatnih zakona u aktuelni zakonski okvir koji imamo – Zakona o lustraciji, Zakona o poreklu imovine i onda nemilosrdne primene u odnosu na sve. Dakle nema toga da Željko Mitrović dođe, da vam ključeve Pinka i kaže „a sada je Pink vaš“ – naveo je Jeremić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top