Vesti iz Srbije

Jeremić: Vučićev nastup pokazuje da Srbija ide u opasnom pravcu!

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je kako je sinoćni televizijski nastup predsednika Srbije Aleksandra Vučića pokazao da „Srbija ide u izuzetno opasnom pravcu“ i da bez organizovanog otpora neće biti promene vlasti i sistema, saopštila je Narodna stranka.

  • Vučićev duševni vihor koji smo sinoć mogli da vidimo na malim ekranima je objektivan razlog da budemo zabrinuti i više nego do sada. Ako ne preduzmemo nešto da skrenemo Srbiju sa pravca kojim trenutno ide, posledice mogu biti dalekosežne – naglasio je Jeremić na konferenciji za novinare u Kragujevcu.

On je istakao da Srbiju sa „opasnog pravca neće skrenuti niko osim nas“ i da ne postoje ni spoljni faktor niti nevidljiva ruka koji će popraviti stvari.

  • To moramo da uradimo mi. I zato je misija Narodne stranke, koja je danas nesporno najbolje organizovana stranka u opoziciji, ključna. Neće biti promene aktuelnih prilika bez organizovanog otpora – ni do promene vlasti, što je manje važno, niti promene sistema, što je daleko važnije – rekao je Jeremić.

On je saopštio da je Narodnoj stranci pristupio poznati epidemiolog iz Kragujevca Predrag Delić, za koga je rekao da je stručnjak „izuzetno cenjen u javnosti“ i da predstavlja uzor u profesionalnom, ljudskom i moralnom smislu, što je pokazao zajedno sa ostalim zdravstvenim radnicima vodeći „lavovsku borbu protiv korone u Kragujevcu i zahvaljujući kojima se ta borba privodi kraju“.

Delić je nova snaga za Narodnu stranku, Kragujevac i celu Srbiju – rekao je Jeremić i naveo da, kada Delić po promeni vlasti postane prvi čovek zdravstvenog sistema u Kragujevcu, niko neće moći da kaže da je to političko postavljenje, jer je Delić priznat stručnjak, častan i čestit čovek.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top