Vesti iz Srbije

Jurić ispitan od strane MUP-a!

Osnivač fondacije „Tijana Jurić“ Igor Jurić ispitan je u Upravi kriminalističke policije o svojim saznanjima u vezi sa pedofilima u Srbiji, a kako je potvrdio za Nova.rs, povod jeste gostovanje u podkastu na tom portalu. Kako je rekao, na današnjem saslušanju je ispričao sve što su od njega tražili.

„Dao sam izjavu u svojstvu građanina u vezi sa svojim saznanjima o svemu onome sa čime se Fondacija bavi. Zahvalio sam na profesionalnosti pripadnicima Odeljenja za krvne i seksualne delikte“, rekao je Jurić za Nova.rs nakon informativnog razgovora i još dodao da u ovom trenutku nije u mogućnosti ništa da kaže zbog istrage.

Pored toga, Jurić je dodao i da stoji na raspolaganju svim institucijama.

MUP: Nije izneo nijedan dokaz niti ime
Iz MUP-a je, s druge strane, saopšteno da je danas obavljen razgovor sa Jurićem u svojstvu građanina zbog njegovih izjava koje je izneo u medijima o, kako se navodi u saopštenju, takozvanom „pedofilskom“ lobiju u Srbiji.

„Ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo nijedan dokaz niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja dece kojima bi potkrepio izjave date u medijima“, navode iz MUP-a.

Dodaje se i da je Jurić tokom razgovora rekao da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno već da misli na ranije presuđene slučajeve.

„I posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva. Gospodin Jurić nije naveo nijedno ime niti je ukazao na pojedinca ili grupu pedofila ili njihove žrtve kao ni na one koji ih štite“, stoji u saopštenju MUP-a.

Nova.rs podseća da je Jurić u gostovanju na podkastu tog portala naveo i da u Srbiji postoji „pedofilski lobi“, u kojem jedni štite druge.

On je rekao i da strah nije razlog zbog kojeg nije otkrio ime političara političara-pedofila o kome je javno govorio.

„Nije strah u pitanju. Ja sam jako svestan da određeni ljudi znaju da ja znam za njih. Ja sam jako svestan da ti ljudi, ukoliko počnu da gube tlo pod nogama i da gube sve privilegije u ovom društvu i tu moć, da su spremni na sve“, rekao je Jurić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top