Vesti iz Srbije

Jutka pušten iz zatvora!

Nekadašnji predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka, osuđen zbog nedozvoljenih polnih radnji nad nekadašnjom saradnicom Marijom Lukić, izašao je iz zatvora u Ćupriji danas nešto posle devet časova, saznaje N1.

Jutka se iza rešetaka konačno našao 25. januara ove godine. Svoje zatvorske dane proveo je u KPZ Ćuprija.

Pre toga Jeličić je više puta pokušavao da odloži izdržavanje kazne, međutim sud u Brusu, a potom i sud u Kruševcu su njegove žalbe odbili.

Podsetimo, policija je u martu 2018. godine podnela krivičnu prijavu kojom je bilo obuhvaćeno sedam žena, a tužilaštvo je pokrenulo postupak protiv Jeličića samo u slučaju bivše saradnice Marije Lukić.

Slučaj je iz Osnovnog suda u Brusu izmešten u Osnovni sud u Kruševcu zbog mogućeg uticaja na sud, a imajući u vidu da je reč o bivšem predsedniku Opštine.

Tužilaštvo je tražilo jedinstvenu kaznu zatvora od sedam meseci zatvora za nedozvoljene polne radnje i polno uznemiravanje, dok je sud ocenio da za krivično delo polno uznemiravanje tužilac nije pružio dovoljno dokaza i izrekao bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od tri meseca za nedozvoljene polne radnje.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top