Vesti iz Srbije

Kako doći do čina pukovnika u MUP-u!

„U skladu sa Zakonom o policiji i Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koji je donet u junu 2018. godine, radno mesto ministar unutrašnjih poslova razvrstano je u radno mesto policijskog službenika u statusu ovlašćenog službenog lica“. Ovo je veoma zanimljiva rečenica kojom je „objašnjeno“ kako nesrećni ministar dobija čin pukovnika, pa evo malog objašnjenja za sve čitaoce kako se sprovodi sistematizacija u MUP-u.

Par godina unazad sistematizacija se koristi isto kao kada pred magare na štap okačite šargarepu. Svi ćute, jure nekakve veze, svi su u strahu da progovore, a uglavnom zaposlene sa debelom vezom ili zbog podrške određenih sindikata u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova uhlebljuju na starešinskim pozicijama. Nije to ništa novo, niti je to ovaj sistem izmislio, ali se nikada nije sprovodilo ovako bahato.

Mnogi zaposleni sa po 15, 20 i više godina staža sa predatim fakultetskim diplomama čekaju po nekoliko godina da im se iste priznaju. Viša škola kao takva trenutno ne vredi ama baš nista, kao i fakultet, ali sada dolazimo do vrhunca licemerja.

Postoje radna mesta u MUP-u koja se mogu popuniti isključivo sa pripadnicima koji imaju fakultetske diplome, jer se diplome viših skola ne priznaju… Ali, kada dobiju to radno mesto, moraju da potpišu u MUP-u da će obavljati posao i biti plaćeni po koeficijentu više skole, što je totalni apsurd.

Tako dolazite do pripadnika MUP-a sa 15, 20 godina staža koji dobije čin zastavnika prve klase. Daj Bože do penzije da stigne do čina poručnika. Sve je to totalna nebuloza dok naš nesrećni ministar ničim zasluženo, ni manje ni više, nego dobije čin pukovnika. Sramota za službu.

Narednih dana ćemo vam sa sve činjenicama navesti ljude koji su iz raznih firmi bez dana rada u MUP-u osvanuli kao starešine. Ministre, shvataš li da se resor bezbednosti raspada?

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top