Vesti iz Srbije

Kisić obilazi domove i laže i sebe i građane!

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević počela je da „nenajavljeno“ obilazi ustanove socijalne zaštite. Sumnje da su u pitanju krizni PR potezi, a ne stvarna briga za one koji borave u ovim ustanovama potpuno su, u svetlu najnovijih saznanja, opravdani.

Šabac, ustanova za smеštaj dеcе i mladih „Duško Radović“ u Nišu, a zatim i dom ‘Kulina’ kod Aleksinca – sve govori da je Kisić uhvatila zalet sa posetama ustanova za socijalnu zaštitu kako bi utišala bes javnosti.

Prvo je obišla dom u Šapcu koji važi za jedan od retkih koji u našoj zemlji funkcionišu, a zatim je u jednom danu otišla do Niša i Aleksinca. Požurila je Darija da nam pokaže kako je u ovim ustanovama sve „sjajno i bajno“ i da su sva deca zapravo „srećna i nasmejana“.

– Ova ustanova odišе pozitivnom еnеrgijom, a iz svakе sobе sе čujе dеčiji smеh. Dеca su sе obradovala posеti, vеsеli su i zadovoljni i angažovani različitim vidovima aktivnosti – navela je ona u Nišu.

Pa ipak, teško je u ovo poverovati, čak i pored fotografija koje ne deluju nimalo spontano i na kojima sve deluje šareno i lepo. Ove slike ne poklapaju se sa zaključcima iz nedavno objavljene publikacije „Zaboravljena deca Srbije“.

Tamo se navodi da deca i mladi bez roditeljskog staranja, sa smetnjama u razvoju puštena su da umru u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji – dane provode u metalnim krevetima, atrofirani i u bolovima. 

Nakon ovoga Kisić se oglasila tražeći dokaze, a kada je potražnja za dokazima doživela osudu javnosti, počeli su da pristižu „dokazi da je sve u redu“ iz resornog ministarstva. 

Ono što i dalje nije stiglo jeste pravo objašnjenje ili bilo kakva istraga, ali ni rešenje strahota koje su u publikaciji opisane. Umesto toga imamo ministarku koja „nenajavljeno“ obilazi domove i uverava nas da je sve pod kontrolom.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top