Vesti iz Srbije

Ko je zabranio PCR testiranje na koronu?

Hotel Gejzer i Sijarinska Banja su u prethodnom periodu označeni kao novo žarište virusa korona. Od 178 testiranih u nedelju, 8. avgusta, njih 68 bilo je pozitivno na korona virus, a među njima je bilo čak 57 vakcinisanih.

Svi su bili testirani antigenskim testom. Panika je zavladala u celom hotelu kao i u banji koja se ispraznila sutradan, a gosti hotela su bili primorani da napuste hotel.

Na insistiranje gostiju da se testiraju PCR testom, dom zdravlja je to odbio, čak nisu mogli ni gosti, a ni zaposleni da se testiraju iako su hteli da plate testiranje.

Posle par dana, ljudi koji su oterani iz hotela su uglavnom svi testirani i svi su negativni na korona virus, jer su se testirali u domovima zdravlja u svojim prebivalištima, kao i radnici hotela koji su PCR test uradili privatno i to platili.

Pitanje je ko je i zašto radnicima hotela i gostima zabranio PCR testiranje i po čijem nalogu je to urađeno?

Rukovodstvo opštine Medveđa nije izašlo ni sa kakvim saopštenjem niti je proglašena pojačana kontrola, a ni bilo kakve mere u borbi protiv korona virusa.

Podsećanja radi, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je 2. avgusta posetila Sijarinsku Banju i srdačno se pozdravljala sa gostima hotela.

Gosti hotela koji su oterani bez PCR testa su najavili tužbe.

Ponovo pitamo ko je naredio da ne bude PCR testiranja i da li će odgovorni za ovakav propust biti sankcionisani, jer će hotel pretrpeti veliku štetu zbog tužbi i sezone koja je za ovaj hotel i celu Sijarinsku Banju završena.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top