Vesti iz Srbije

Koluviji dodeljen advokat, ročište se nastavlja 17. juna!

Pripremno ročište u postupku „Jovanjica 2“, kojim su obuhvaćeni vlasnik istoimenog imanja Predrag Koluvija i ostali okrivljeni, među kojima je i pet pripadnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), održano je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Ročište će biti nastavljeno u četvrtak, 17. juna, a, kako N1 nezvanično saznaje, Koluviji je danas dodeljen advokat po službenoj dužnosti, s obzirom na to da je pre tri sedmice otkazao punomoćje svim svojim braniocima.

Takozvana „Jovanjica 2“ je drugi postupak za slučaj zaplene gotovo četiri tone droge na poljoprivrednom imanju „Jovanjica“ u okolini Stare Pazove, u novembru 2019. godine.

Na pripremnom ročištu okrivljeni bi trebalo da se kratko izjasne o krivici, nakon čega bi trebalo da tužilac i odbrana iznesu svoje dokaze.

U ovom postupku sudi se i pripadnicima bezbednosnih službi, što za deo javnosti, kako prenose mediji, predstavlja pokazatelj da proizvodnja droge na „Jovanjici“ nije bila moguća bez znanja države i njenih službi.

Kako je ranije objavljeno, optužnicom se u ovom slučaju okivljeni terete za više krivičnih dela, udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Koluvija je u obe optužnice, i „Jovanjica 1“ i „Jovanjica 2“, označen kao organizator kriminalne grupe.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top