Vesti iz Srbije

Kovačević: životni standard građana će padati do kraja godine!

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da će životni standard građana padati do kraja godine čak i ako plate budu rasle, jer će kupovna moć slabiti pošto će za istu sumu novca moći da se kupi mnogo manje nego 2020. godine.

„Sve što se uvozi, a neophodno je za proizvodnju, poskupelo je od 25 odsto do 100 odsto i tako su povećani prihodi u budzetu. Nikako ne mogu da se složim sa tvrdnjom ministra finansija Siniše Malog da bolja naplata PDV-a i ostalih poreza za 2,5 milijardi dinara znači i oporavak privrede“, rekao je Kovačević.

Kovačević je istakao da nema povećanja privrednih aktivnosti, nego se povećala cenovna osnovica dobara i usluga i naplata PDV-a iz uvoza, a prihodi u budzetu su povećani i zbog poskupljenja struje za industriju, koje takođe povećava osnovicu za porez.

„Više od polovine ukupnih prihoda u budzetu čini naplata PDV-a iz uvoza što, na žalost svih građana Srbije, znači da domaća privreda zavisi od tuđih proizvodnji i da je Srbija ekonomski obolela“, rekao je Kovačević.

„Skok u naplati takvih prihoda nije za ponos niti je dokaz da postoji trend oporavka“, zaključio je Kovačević.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top