Vesti iz Srbije

„Maji Gojković i zvanično treća funkcija“

Administrativni odbor Skupštine Srbije odobrio je nedavno ministarki kulture Maji Gojković vršenje i treće javne funkcije, a u Agenciji za sprečavanje korupcije navode da je Gojković dobila saglasnost da bude članica Saveta Fakulteta političkih nauka. Reč je o funkciji na koju je Vlada postavila još pre pet meseci.

Nije poznato zašto je nadležni skupštinski odbor Gojković tek sada dao “zeleno svetlo” da sedne u fotelju Saveta FPN. Na sajtu parlamenta bilo je navedeno da je Administrativni odbor dao pozitivno mišljenje da obavlja “drugu” javnu funkciju, ali nije bilo navedeno o kojoj poziciji je reč.

U Agenciji za sprečavanje korupcije naveli su da je rešenjem direktora Agencije Gojković dobila saglasnost za vršenje javne funkcije na FPN.

– Ukoliko po osnovu javne funkcije člana Saveta Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu nije predviđena naknada, Maja Gojković nije imala obavezu podnošenja izveštaja o imovini i prihodima po stupanju na ovu funkciju – piše između ostalog u odgovoru Agencije.

Osim što je potpredsednica Vlade i ministarka kulture, Gojković obavlja i funkciju predsednice Odbora Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije. Njena ukupna mesečna primanja iz javnih izvora iznose oko 185.000 dinara.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top