Vesti iz Srbije

Marinika Tepić: „Hiljade mladih otišlo iz Srbije zbog diktatora“

SNS je crni rekorder i u tome što je hiljade mladih oterao iz Srbije – konstatovala je potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, povodom 12. avgusta – Međunarodnog dana mladih.

– Tu decu im neću oprostiti! Da odlaze zbog diktatora! Srećan Dan mladih i svima koji se osećaju mladi i spremni da sledeći slavimo u slobodi – napisala je Marinika Tepić na Tviteru.

Podsetimo, Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj koji se slavi 12. avgusta. Prvi put obeležen 2000. godine, dan ima svrhu da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata. 

Više od polovine mladih planira da napusti Srbiju, pokazalo je istraživanje Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS). Većinu onih koji planiraju odlazak čine žene. Mladi kažu da bi otišli, pre svega, jer žele dostojanstveniji život i viši standard. Oni traže veće šanse za zaposlenje, bolje okruženje za osnivanje porodice, bolje javne usluge i više slobode.

Prethodno je u jednoj studiji rečeno da je od 2008. do 2015. godine više od 240.000 građana Srbije otišlo iz zemlje, dok Organizacija za evropsku saradnju i razvoj (OECD) procenjuje da godišnje iz Srbije ode i do 49.000 ljudi.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top