Vesti iz Srbije

Ministar lažnih uspeha – Branislav Nedimović

Od prošlogodišnje tvrdnje ministra Nedimovića da je Srbija zaradila milijardu dolara samo od izvoza kukuruza, pa do najave da bi država u narednoj godini mogla inkasirati čak 6 milijardi dolara od izvoza hrane, nanizalo se još mnogo njegovih lažnih tvrdnji i prevara u koje poljoprivrednici više ne veruju – naveo je potpredsednik Stranke slobode i pravde, Dejan Bulatović.

– Početkom prošle godine postalo je izvesno da će pandemija koronavirusa bitno poremetiti svetsku ekonomiju, pa samim tim i poljoprivredu. Zato smo u ime svih poljoprivrednika Srbije tražili od resornog ministarstva hitne mere koje će olakšati bavljenje poljoprivrednom proizvodnjom. Danas, nakon više od godinu dana, ministar Nedimović je i dalje u procesu donošenja mera za stočarstvo koje je na ivici gašenja. Zato pitam ministra, šta čeka? Da se govedarstvo potpuno zatre – upitao je Bulatović.

– U izjavi ministra da imamo rekordne cene pšenice i kukuruza, da je izvoz hrane sve veći i da raspolažemo sa viškovima, jedino je rekordna količina laži koje svakodnevno plasira. Istina je da će nakon smene ove vlasti država postati partner sa poljoprivrednicima i da će time konačno biti zaustavljena ova pljačka. Vratićemo subvencije na 12.000 dinara po hektaru i osiguraćemo garantovane otkupne cene poljoprivrednih proizvoda svakom poljoprivrednom proizvođaču koji potpiše ugovor sa državom. Gorivo za poljoprivredu će biti bez akciza, a zakonom će biti zabranjena prodaja plodne zemlje strancima – zaključio je Bulatović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top