Vesti iz Srbije

Ministarka Kisić Tepavčević izjavila da se radi poboljšanju sistema socijalne zaštite!

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da je njeno ministarstvo pokrenulo proces izrade niza strateških dokumenata, koji imaju za cilj da poboljšaju sistem socijalne zaštite, a posebno status najranjivjih grupa u tom sistemu, saopšteno je.

Ona je na panelu u Narodnoj skupštini rekla da je reč o strategijama socijalne zaštite i deinstitucionalizacije i razvoja usluga socijalne zaštite u zajednici, kao i izmenama Zakona o socijalnoj zaštiti.

Kisić Tepavčević je o ovim planovima govorila na panelu „Međusektorska saradnja državnih organa na unapređenju položaja starih“, koji je ogranizovan u okviru predstavljanja Posebnog izveštaja o diskriminaciji starijih građana Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Ministarka se osvrnula i na oblast rada i zapošljavanja i rekla da je jedan od posebnih ciljeva Strategije zapošljavanja i pratećeg Akcionog plana za period od 2021. do 2023. godine unapređenje položaja osoba starijih od 50 godina, zajedno sa drugim kategorijama teže zapošljivih – žena, osoba sa invaliditetom i Roma.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top