Vesti iz Srbije

Ministre Mali, dokle ćete da obmanjujete narod?

Ministre Mali, čemu ta stalna potreba da obmanjujete narod? Gotovo sve što ste juče izjavili u gostovanju na TV Pink je ili netačno ili nepovoljno za srpsku ekonomiju. Ako kažete da imate para na računu, to samo znači da ste se još više zadužili, a ne da ste naplatili više poreza i zaradili – izjavio je Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Dalje se navodi:

Od početka godine zadužili ste zemlju za više od dve milijarde evra, od kada ste došli na vlast duplo više nego svi vaši prethodnici zajedno, a ako realizujete samo projekte koje ste ugovorili javni dug će za samo nekoliko godina biti veći od 50 milijardi evra. Da ove godine niste ništa zaradili vidi se i po tome što se „hvalite“ da je rupa u budžetu za prvih sedam meseci 70 milijardi dinara, a do kraja gidine će biti čak 3,5 milijardi evra.

Nije tačno ni da nema zatvaranja fabrika i gubljenja radnih mesta, jer je nezaposlenost u drugom kvartalu bila za 3,2 odsto veća nego u istom periodu prošle godine. Zato nemate nijedan razlog da se hvalite. Ljudi u Srbiji sve teže žive, pa su samo u junu i julu bili prinuđeni da podignu dodatnih 140 miliona evra keš kredita za odlazak na odmor. Vaše obmane i samohvalisanje im sigurno neće pomoći – stoji na kraju izjave Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top