Vesti iz Srbije

Moguća obustava rada advokata!

Advokatska komora Srbije saopštila je danas da je na sednici Upravnog odbora donela odluku da ne prihvata nacrt izmena Zakona o parničnom postupku.

Kako se navodi, tekst nacrta sadrži veliki broj „odredbi ekperimentalnog karaktera“ koje na najdrastičniji način onemogućavaju sudsku zaštitu građana u ostvarivanju svojih Ustavom zagarantovanih prava, a advokaturi nameću rešenja koja joj ne ostavljaju izbor u pogledu njene reakcije“.

Dodaje se da je Upravni odbor AKS doneo odluku da prihvati poziv Ministarstva pravde i počne pregovore i ističe se da će AKS na tim pregovorima zastupati predsednik AKS i predsednici svih advokatskih komora u sastavu AKS.

  • U slučaju neuspeha pregovora sa Ministarstvom pravde, Upravni odbor AKS će preduzeti mere iz svoje nadležnosti koje uključuju i obustavu rada kao krajnje sredstvo – navodi se u saopštenju AKS koje potpisuje predsednik AKS Viktor Gostiljac.

Da podsetimo, advokati nezadovoljni predlogom novog Zakona o parničnom postupku najavili su novi protest za utorak, 1. jun, u Beogradu. Advokati će se okupiti u 14 časova ispred zgrade Advokatske komore Srbije. Nakon toga je planirana šetnja do Ministarstva pravde.

Prošlog ponedeljka velika grupa advokata blokirala je na kratko saobraćaj u centru Beograda.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top