Vesti iz Srbije

MUP se oglasio povodm hapšenja Jutke!

Bivši predsednik Opštine Brus Milutin Jeličić Jutka i još pet osoba jutros je uhapšeno, dok će krivične prijave biti podnete protiv četrdesetsedmogodišnje i četrdesetčetvorogodišnje žene, saopštio je MUP. Mediji su saznali da je privedena i investitorka nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu i svi uhapšeni povezani su sa ovom nelegalnom „investicijom“ na Kopaoniku.

Jutkina advokatica Irena Đorđević za Insajder je potvrdila da se on nalazi u SBPOK u Beogradu, i očekuje da sutra ili najkasnije u četvrtak ujutro bude saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu.

MUP je saopštio da su uhapšeni Milutin Jeličić Jutka (59), M. A. (44), A. S. (48), G. R. (56), M. I. (56) i D. K. (42). Sumnja se da je Jutka, bivši predsednik Opštine Brus, tokom 2017. i 2018. godine, suprotno zakonu izdavao zaključke na osnovu kojih su fizička lica mogla da postave privremene objekte i priključe ih u Nacionalni park „Kopaonik“ na postojeću infrastrukturnu mrežu, čime je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

M. A., bivše odgovorno lice u Opštini Brus, se sumnjiči da je pomogao M. J. u donošenju navedenih zaključaka tako što je posredovao kod G. R. i četrdesetsedmogodišnje žene, komunalnih inspektora, da ne izvrše inspecijski nadzor nad privremenim objektima koji su postavljani na teritoriji Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Sumnja se da su ovim radnjama G. R. i četrdesetsedmogodišnja žena izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se M. A. tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Takođe, M. J. i A. S., bivše odgovorno lice Opštine Brus, su, kako se sumnja, u korist Snežane Mitković (44), investitora, prosledili prijavu za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu nadležnom ministarstvu sa neistinitim sadržajem u kome je navedeno da je prijavu za legalizaciju objekta on poslala opštini Brus 2014. godine, a prijava je podneta tokom 2018. godine.

Na ovaj način M. J. i A. S. su kako se sumnja izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

M. I., zaposlena u Opštini Brus, uhapšena je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave. Kako se sumnja, M. I. je u službene isprave unela podatke neistinite sadržine.

M. J. se, takođe, tereti i da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem tako što je svojoj sekretarici, D. K., rekao da u zapisnik sednice Opštinskog veća naknadno unese neistinite podatke, nakon što je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da je investitor prekoračio površinu objekta.

D. K. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Protiv četrdesetsedmogodišnje žene biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv četrdesetčetvorogodišnje žene krivična prijava biti podneta za krivično delo falsifikovanje isprave.

Osumnjičenima M. J., M. A., A. S., G. R., M. I. i D. K. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top