Vesti iz Srbije

Na Dorćolu protest protiv dizanja spomenika Despotu Stefanu!

Građani na Dorćolu protestuju protiv dizanja spomenika Despotu Stefanu u istoimenoj ulici u tom delu Beograda. Kako javlja reporter Nova.rs, građani su istakli transparent „Mangupi na vlasti, prostaci bez časti“. Među okupljenima su i članovi „Ne davimo Beograd“ Dobrica Veselinović, Radomir Lazović, ali i profesor FPN Đorđe Pavićević.

„Hteli smo da simbolično ukažemo na razmere razaranja grada i da kažemo da postavljanje spomenika Despotu Stefanu, iako je on zadužio ovaj grad, ovde predstavlja jednu fasadu i zamagljivanje glavnih problema Beograda i građana Beograda“, rekao je Dobrica Veselinović.

Profesor FPN Đorđe Pavićević je rekao da je ovaj spomenik kao građanin naručio Goran Vesić, koji je kao deo gradske vlasti odobrio da se on izvodi, Goran Vesić je kao predsednik odbora za podizanje ovog spomenika odlučio da on bude ovde.

„Dakle, mi imamo spomenik Goranu Vesiću. Ovo nije nikakav spomenik Despotu Stefanu Lazareviću, koji je zaslužio da ga se sećamo, koji je zaslužio da o njemu razgovaramo, ali ovo je bilbord SNS-u i jednom razaranju ovog grada koje vidimo na svakom ćošku“, objasnio je Pavićević, piše Nova.rs.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top