Vesti iz Srbije

Ministar za brigu o porodici: „Napadaju me žene bez dece“ !

Ministar za brigu o porodici, Ratko Dmitrović, gostovao je jutros na TV Happy i nastavio sa svojom serijom seksističkih i mizoginih izjava kojima skandalizuje javnost. Ovog puta, komentarišući reakcije na prošlonedeljnu izjavu da su žene krive za pad nataliteta u Srbiji, Dmitrović je ustvrdio da je proverio ko ga je napadao proteklih dana i konstatovao kako su to žene koje nisu rađale ili koje imaju jedno dete.

– Imamo žena koje kažu – „Jednostavno me ne zanima, neću da rodim“. I niko ne sme da joj kaže nešto, da joj zameri. Ovo što su me napali, ja sam malo proveravao, tu uglavnom ima žena sa jednim detetom ili one koje nemaju nijedno. Dakle oni jednostavno ne dozvoljavaju da se o tome razgovara – rekao je Dmitrović i ironično dodao:

– Ako mi muškarci mislimo da smo mi faktor koji nešto odlučuje – ne. Žena je ta, Bogu hvala, u situaciji koja jeste u savremenom životu, kada je ona u potpunosti ostvarena i može da bude ostvarena na svim poljima. Žena je ta koja odlučuje da li će da rodi jedno dete, dvoje dece, troje, četvoro, petoro. Dakle, da li je moguće? Jeste, moguće je i da bude naučnik i uspešna glumica i pisac, moguće je da bude ministar u Vladi.

I dalje razumevajući kako je dovoljno ženi ponuditi nešto veliko i da će onda odlučiti da rodi, Dmitrović je nastavio:

– Ja sam rekao hajde da razgovaramo sa ženama i da ih pitamo. A nažalost, nažalost žena u Srbiji, sada prvi put rađaju u tridesetoj godini. Hajde da vidimo šta možemo da učinimo, mi to ne znamo, naravno, da popravimo uslove, koji bi nju doveli do toga da kaže – „Ja hoću dvoje dece, troje dece, četvoro dece.“

Dmitrović je zaključio da neke žene „nemaju materinski nagon“.

Podsetimo, nakon što je Aleksandar Vučić pre pet godina rekao kako žene u Srbiji rađaju decu da bi od države uzele novac i da majke ne žele da rade, jer dobijaju socijalna davanja u visini minimalca, prošle nedelje je njegov ministar otišao korak dalje i optužio žene da su u 90 odsto slučajevca krive za nizak natalitet u Srbiji.

– Ovo nije pitanje socijale, ovo je pitanje svesti – rekao je Dmitrović, dodavši da su se i žene i muškarci prepustile hedonizmu i da pre maštaju da imaju jahtu, kuću i da putuju svetom, nego da imaju decu.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top