Vesti iz Srbije

Narodna stranka: „Rio Tinto mora da napusti Srbiju“

„Juče usvojen Prostorni plan u Skupštini Grada Loznica nezakonit je i nelegitiman, kao i sve odluke koje donose lokalne skupštine, kako u Loznici, tako i u ostalim gradovima. Isto važi i za zakone koje donosi Republički parlament jer ovi organi vlasti nisu proizašli iz izborne volje građana, pošto slobodnih izbora nije ni bilo“, navodi se u saopštenju Narodne stranke.

U saopštenju, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

„Ovaj Prostorni plan, kao i svi akti nelegitimnih organa vlasti, moraju biti poništeni, a njihovi donosioci lustrirani.

Danas je potpuno jasno da je celokupna Vlada Republike Srbije u u službi kompanije Rio Tinto u postupku pretvaranja naše zemlje u rudarsku koloniju. Njeni članovi, ogrezli u kriminalu i ucenjeni korupcijom ubrzavaju procese donošenja dokumenata i zakonske podloge za projekat „Jadar“, koji je smrtna presuda za zapadnu Srbiju.

Odluka nelegitimne Skupšine Grada Loznice samo je sramna potvrda da je svaki član SNS-a samo izvršilac volje jednog čoveka i bespogovorni podanik diktatora.

Zato je danas sramno biti Vučićev odbornik, Vučićev poslanik i Vučićev ministar, jer to znači biti saučesnik u izdaji nacionalnih interesa i ubistvu Srbije.

Narodna stranka je odlučna u sprečavanju toga da našu sudbinu određuju Vučićeve marionete, njegovi botovi i angažovani kriminalci.

Projekat kompanije Rio Tinto mora biti obustavljen, a svi donosioci odluka koji vrše pritisak na javnost i ozakonjuju ovaj zločin nad ljudima i prirodom moraju biti predmet istrage.

Zato pozivamo celokupnu srpsku javnost da se uključi u borbu protiv ovog nasilja nad našom domovinom. Rio Tinto mora da napusti Srbiju“, zaključuje se u saopštenju Narodne stranke.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top