Vesti iz Srbije

Neko mora da odgovara za eksploziju u Čačku!

Zbog dve velike eksplozije u razmaku od nekoliko dana u fabrici namenske industrije „Sloboda“ u Čačku, zbog kojih su bili ugroženi zaposleni u fabrici ali i stanovništvo u Čačku, neko mora da odgovara – kaže Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret, nakon najnovije eksplozije u fabrici „Sloboda“ u Čačku. .

– Međutim, suština problema je u nekompetentnosti ljudi koji obavljaju ključne funkcije u državi i  javnom sektoru.  Bez njihove smene nas čeka neizvesnost u svakom pogledu. Samo zahvaljujući inerciji stručnog rukovođenja, u nekom ranijom periodu, pojedini sistemi od vitalnog značaja za građane još uvek funkiconišu, ali je tome došao kraj. Ne treba da nas čudi ako nam se desi kolaps elektro – energetskog sistema, ako ostanemo bez grejanja ili vode ili ako dođe do neke ekološke katastrofe. Kadrovi kojima je jedina kvalifikacija da su članovi SNS-a ne mogu da vode sisteme za koje je potrebna obrazovanje, stručnost i iskustvo – ističe Veselinović. 

– Činjenica da je jedan od najvećih gradova zasut eksplozivnim napravama, a da stanovnici moraju da spavaju izvan svojih domova govori da je situacija izmakla kontroli. Iako ovo nije prva nesreća u namenskoj industriji za vreme ovog režima ove eksplozije i požari govore o nemoći režima  da upravlja tako odgovornim procesima, kao što je proizvodnja naoružanja i opreme – kaže Veselinović i dodaje:

– Ne treba zaboraviti da je Srbija već bila na listi zemalja koja oružje isporučuje teroristima, da su pojedini ministri učestovali u trgovini oružjem,  a ove učestale eksplozije pokazuju da je naš sistem namenske industrije u rukama nestručnih ljudi, koji su, uz to deo koruptivnih lanaca nedozvoljene trgovine oružjem.  U zemlji u kojoj Aleksandar Vulin upravlja policijom, a Nebojša Stefanović vojnom silom ništa drugo ne treba ni da očekujemo – zaključio je  Veselinović. 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top