Vesti iz Srbije

„Nerazumni nam uništavaju decu“

Odlukom Tima za praćenje i koordinisanje primena preventivnih mera u radu škola, valjevski srednjoškolci su od danas prešli na onlajn nastavu, dok su učenici sedmog i osmog razreda osnovnih škola prešli na kombinovani model – jedan dan onlajn, a drugi neposredna nastava.

Nezadovoljni odlukom da se „deci uskraćuje pravo na normalno školovanje“ i da se jedino škole „zatvaraju“, sinoć na Desankinom vencu, kako rekoše, spontano su se okupili roditelji tražeći da se „škole ne zatvaraju“, te da se i njihovoj deci omogući normalno školovanje.

– Jednostavno smo nezadovoljni i pitamo se zašto su deca Beograda Niša, Novog Sada… važnija i povlašćenija od dece iz malih gradova i iz unutrašnjosti, pa je njima omogućeno da svoje školovanje obavljaju normalno – kažu roditelji zabrinuti za svoju decu.

Naglašavaju da njihovo okupljanje nema veze ni sa jednom drugom politikom, osim politike da se stvore bezbedni uslovi za školovanje njihove dece i politike da škole normlno rade.

Poručuju da će nam „nerazumni i nestručni ljudi uništiti decu, a deca su rana koja najviše boli“.

Roditelji nisu obavestili medije o skupu, jer je to, kako kažu, bilo spontano okupljanje. Na pitanje portala Kolubarske.rs da li su se dogovorili da se okupe i večeras na Desankinom vencu u 19 časova, kažu da hoće.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top