Vesti iz Srbije

Nikezić poručuje Malom: „Izgradili ste tačno šta? Baš tako – ništa!“

Ministre Mali, ako ste već na tako odgovornoj funkciji, onda bi morali znati da je u periodu 2008-2012. izgrađeno 142 km autoputa, kao i da je pripremljena projektna dokumentacija, obezbeđeno finansiranje i počela izgradnja još 208 kilometara, čiji je završetak tokom vaše vlasti godinama kasnio – piše u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Dalje se u tekstu navodi:

Takođe bi morali znati da je od dužine autoputeva bitniji način gradnje i ko gradi, jer od toga zavisi uticaj infrastrukture na privredni rast, a tu je razlika u ogromna. Na primer, za izgradnju poluatoputa Novi Sad – Horgoš, država se nije zadužila, gradile su ga isključivo domaće firme, a izgradnja je koštala milion evra po kilometru.

Za razliku od toga, vi danas za brzu saobraćajnicu Iverak – Valjevo, dugu samo 18 km, uzimate kredit od Kine, angažujete mimo tendera kinesku firmu i plaćate neverovatnih 8,7 miliona evra po kilometru!

Jasno je da ogromnu zaradu ostvaruju i kineska banka i kineska građevinska firma i kineski radnici i podizvođači bliski vlasti, ali nema koristi ni za naše ljude ni za našu privredu.

Ako već ne znate kako se gradilo u Srbiji, morali bi znati kako se gradilo u Beogradu.

Za vreme Dragana Đilasa, za samo pet godina, Beograd se zadužio 315 miliona evra, a investirano je 1,4 milijarde evra i izgrađeno četiri mosta, 42 vrtića, 10 novih škola, 4 doma zdravlja… a bilo je dovoljno para i za besplatne udžbenike i 13. penziju.

Od kada ste vi postali gradonačelnik, pa do danas, vlast u Beogradu je investirala samo 560 miliona evra, a izgradili ste tačno šta?

Baš tako – ništa! – stoji na kraju saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top