Vesti iz Srbije

Nikezić poručuje Malom: „Pričom o dugu opet vređate i obmanjujete!“

Ministre Mali, opet nastavljate po starom – u nedostatku argumenata iznosite uvrede i providne obmane. Možda sam je fukara a vi doktor nauka, kako kažete, ali to ne menja činjenicu da ste Vučića uhvatili u laži jer je pre 10 dana rekao da je „današnji javni dug 26 milijardi evra“, a vi pre dva dana objavili da je dug samo centralnog nivoa vlasti 28,14 milijardi evra – kaže u svom saopštenju Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

U tekstu se dalje navodi:

Vi sve to u vašem saopštenju i potvrđujete, ali onda jeftinim trikovima ljude obmanjujete pričom kako se javni dug tobože objavljuje na kvartalnom nivou, pa je Predsednik 26. aprila imao samo podatak o stanju duga na 31.12.2020. kada je bio 26,6 milijardi evra?!

Dobro znate da Ministarstvo finansija podatke o stanju javnog duga ima na dnevnom nivou i objavljuje ih mesečno, a ne na kvartalno, znate i da javni dug na 31.12.2020. nije bio 26,6 milijardi evra, već 27,06 milijardi evra, kao što znate da Vučić dobija te podatke pre svih. Na kraju ispada da ga Vašim saopštenjem samo dodatno optužujete za iznošenje lažnih podataka o visini javnog duga.

I da, u pravu ste, stanje javnog duga se menja, ali u vašem slučaju samo na gore, pa ste u posledjih 9 godina zadužili zemlju za preko 13 milijardi evra, a samo na osnovu sporazuma koje ste već zaključili, zadužićete je za 50 milijardi evra – kaže na kraju svog saopštenja Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top