Vesti iz Srbije

Nikezić Siniši Malom: „U istoriju će te ući kao vlast koja je zadužila zemlju više nego sve prethodne zajedno“

Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde, Dušan Nikezić, izdao je saopštenje za javnost u kojem se obratio ministru finansija, Siniši Malom.

– Ministre Mali, dobro znate da nije potreban doktorat ekonomskih nauka da bilo ko u Srbiji izračuna kako će javni dug ove godine preći 30 milijardi evra, čime ćete ući u istoriju kao vlast koja je zadužila zemlju više nego sve prethodne zajedno.
I po tome će vas pamtiti.

Dobro znate i da ste 27.07.2012. nasledili javni dug od 45,4% BDP-a, a da ste dug od 78% BDP-a napravili vi, i to do decembra 2015. godine, tri i po godine nakon dolaska na vlast.

I dobro znate da taj nivo javnog duga nije spušten smanjenjem zaduženja, već manipulacijom statističkim podacima, kada je Miladin Kovačević 25.09.2018. retroaktivno povećao visinu BDP-a za period 2015-2017. i time veštački smanjio udeo javnog duga iz 2015. sa 78% na 70%.

Isto tako dobro znate i da dug grada Beograda nikada nije bio 1,2 milijarde evra, već tri puta manji, što su potvrdili i Uprava za javni dug Ministratsva finansija i predsednik Fiskalnog savet profesor Pavle Petrović i sam ministar finansija Dušan Vujović.
Kao što vidite, elementarno znanje iz ekonomije se ne dokazuje doktoratom, već konretnim podacima i datumima koje držite u arhivi ministarstva, ali je pitanje elementarnog poštenja kako ih javno saopštavate i tumačite.

Konačno, dobro znate i da ne umete ništa da stvorite, pa se vaša celokupna ekonomska politika, od pomoći građanima, preko subvencija stranim firmama, do kineskih infrastrukturnih projekata, zasniva isključivo na prekomernom zaduživanju, koje će, ako ovako nastavite, neminovno dovesti do javnog duga od 50 milijardi evra.

Svidelo vam se to ili ne, vi ovu zemlju, brzo i sigurno, vodite ka dužničkom ropstvu, a posledice vaše neodgovorne ekonomske politike otplaćivaće i deca naše dece – navodi se u saopštenju Dušana Nikezića.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top