Vesti iz Srbije

Nikezića: „Mali, ako dokažete ovu revolucionarnu teoriju, postaćete akademik“

Ministre Mali, nakon salvi uvreda, konačno ste izneli i jedan ekonomski argument. Po Vama, neizgrađeno građevinsko zemljište u najužem centru grada ne vredi ništa i da se njena vrednost stvara izgradnjom – piše u saopštenju Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora Stranke slobode i pravde.

Dalje se navodi:

Ako uspete da dokažete ovu revolucionarnu teoriju, neće Vam samo vratiti doktorat, već ćete odmah dobiti i titulu akademika ekonomskih nauka.

Problem za Vas je što se takvo isto zemljište, za basnoslovne cene, prodaje svuda u svetu, pa i u Beogradu, gde je Srđan Milovanović platio 10 miliona evra za hektar kod Buvljaka, a MD Investment preko 8 miliona evra za hektar Marine Dorćol.

Zato ne možete pobeći od činjenice da je Srbija za ulog od preko 2 milijarde evra dobila vlasništvo od 32%, a Arapi za ulog od 80 miliona evra čak 68% vlasništva i pravo upravljanja.

Ali niste ekonomski „briljirali“ samo po pitanju vrednosti građevinskog zemljišta.

Kažete da ste nasledili „prezaduženu zemlju“ sa 15,3 milijardi evra duga, a danas su Vaše finansije navodno stabilne sa 29 milijardi evra javnog duga i dogovorenim poslovima koji će javni dug podići preko 50 milijardi evra, pa će svako domaćinstvo u Srbiji dugovati preko 20 hiljada evra.

Usuđujete se da pominjete gradnju u vreme Dragan Đilasa, a dobro znate da su tada izgrađeni most preko Ade i most Obrenovac – Srčin, da je skoro bio završen most Zemun-Borča i temeljno rekonstruisana Gazele, dok vi za osam godina niste izgradili ni jedan, već još planirate da srušite dva.

Da ne zaboravimo da je izgrađeno i 45 obdaništa, 9 osnovnih škola i 4 doma zdravlja, dok ste vi izgradili jedno obdanište, jednu školu i jedan dom zdravlja, da je prosečan gradski budžet za kapitalna ulaganja bio 224 miliona evra, a u vaše vreme samo 72 miliona…

Sve u svemu, nemate čime da se pohvalite i mnogo Vam je bolje da se ne oglašavate – stoji na kraju saopštenja Dušana Nikezića, predsednika Resornog odbora Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top