Vesti iz Srbije

Nišlije protestuju u sredu!

Ispred Višeg suda u Nišu, u sredu, 28. aprila u 15 časova, održaće se mirni protest kojim Nišlije još jednom skreću pažnju na bahate vozače i traže da kazne za nebezbednu vožnju budu strožije. Protestu će prisustvovati porodice Dejana Ilića i dečaka Andreja koji su tragično stradali na Bulevaru Medijana 4. januara ove godine , kada je na njih, kao pešake vozilom naleteo N.S. iz Beograda.

Nakon stravične nesreće koja je potresla čitavu Srbiju, nedavno je počeo i proces protiv N.S. koji se tereti za krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja sa dva smrtna ishoda, a porodice stradalih traže da se ovo delo preimenuje i to nakon izjava veštaka, koji su utvrdili da je N.S vozio brzinom od 152 kilometara na sat.

Mirnim protestom iskazaćemo nezadovoljstvo povodom loše bezbedonosne situacije u saobraćaju zahtevajući strože kazne za bahate vozače koji jurcaju našim gradom i time ugrožavaju našu bezbednost. Svi ste dobrodošli da nam se pridružite i time pružite podršku ideji da svi zaslužujemo bezbedan grad u kome možemo bez straha da se krećemo – navodi se u najavi protesta.

Nakon stravične nesreće, četiri subote zaredom Nišlije su se okupljale na mesto nesreće, a zatim mirnom protestnom šetnjom kroz grad do sedišta policije i do zgrade suda ukazivali na bahatu vožnju i opasnost u saobraćaju koji se odvija u ovom gradu. Prostesti su bili masovni, ali posle nekog vremena su prestali, a nadležni se ućutali i izgleda zaboravili na apel građana.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top