Vesti iz Srbije

Novaković: „Galens profitira – građani gube“

Povodom isforsiranog, usiljenog i neprofesionalnog završetka radova na kovid bolnici u Novom Sadu, kao i jasnog koruptivnog motiva – pogodovanja kompaniji Galens, istakao bih četiri činjenice, piše u saopštenju predsednika Gradskog Odbora Narodne stranke za Novi Sad Borislava Bore Novakovića.

Prvo, u profesionalnoj ravni, ostaje potpuno nejasno zašto se Kovid bolnica, koja kasnije treba da preraste u gradsku bolnicu, gradi 8 kilometara dalje od KCV (Kliničkog centra Vojvodine), kada je jasno da će mnogi pacijenti dobijati upute i biti usmeravani prema pokrajinskoj bolnici?!

Drugo, procenjena vrednost radova na početku ove investicije je bila 4 milijarde. Realizovana vrednost na kraju investicije je 6 milijardi. Pozivam gradske vlasti da objasne kako je nastala razlika od 2 milijarde dinara? Šta u aprilu, kada je počela investicija i kada je urađen premer radova, nije bilo predvidivo i dobro sagledano?!

Treće, ukoliko je za normalno funkcionisanje bolnice potrebno angažovati 1143 osobe stručnog i tehničkog profila, a do sada je zaposleno samo 216 radnika, ostaje nejasno kako će uopšte funkcionisati ova institucija?

Četvrto, u načinu na koji je odabrana lokacija kovid bolnice krije se izrazito koruptivan motiv. Naime, komunalno uređenje kovid bolnice podrazumeva i kompletnu infrastrukturu, od pristupnih saobraćajnica, vodovoda, kanalizacije, do gasnih, elektro i telekomunikacionih instalacija. Pošto se u tom delu Fruške gore nalazi i lokacija, na kojoj kompanija Galens ima nameru da gradi stambeno-poslovni kompleks Garden Hill, potpuno je jasno da ovim potezom gradske vlasti pogoduju toj kompaniji, jer će se kasnije sva neophodna infrastruktura lako usmeriti prema lokaciji kompanije Galens!

Tako se briga o zdravlju građana Novog Sada pretvara u stvaranje okolnosti i uslova za basnoslovni profit, koji Galens knjiži na svakoj lokaciji u gradu!

To nije samo očit primer „trgovine uticajem“, nego patološka kleptomanija vlasnika kompanije Galens Nebojše Petrića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića!

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top