Vesti iz Srbije

Nove mere Kriznog štaba!?

Ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade, predložio je Krizni štab, a ove nove mere će vlada usvojiti na sednici sutra.

One stupaju na snagu 4. decembra, što znači da će važiti od ovog vikenda, a kako saznajemo, na snazi bi trebalo da budu dve nedelje od usvajanja.

Predloženo je i skraćeno radno vreme za mnoge delatnosti, ali i zatvaranje tokom vikenda.

Predlog medicinskog dela Kriznog štaba je, kako saznajemo, a što će vlada i da usvoji, da ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, spa centri i bazeni mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (dakle od petka u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutru).

Novina u predloženim novim merama, odnosi se na uslužne delatnosti. Frizeri, kozmetički saloni i slično, ali i butici koji nisu u tržnim centrima, prema postojećim merama, mogu da rade do 21 čas. Uz skraćenje radnog vremena na 17 sati, drastična promena je da sve to, zajedno s ugostiteljskim objektima, bude zatvoreno tokom vikenda.

Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 sat, uključujući i vikend
apoteke, benzinske pumpe za točenje goriva i dostava hrane putem kurira mogu da rade neograničeno, sedam dana u nedelji,
pozorišta i bioskopi mogu da rade svaki dan do 17 sati, uključujući i vikend,
pijace radnim danima mogu da rade reglularno, a vikednom od 6 sati ujutru do 15 časova.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top