Vesti iz Srbije

Novinari na meti zbog Brnabićke!

Potpredsednica Demokratske stranke, Dragana Rakić, uputila je danas podršku novinarima lista Danas, Južnih vesti, N1 i NIN-a, koji su već danima na meti hajke kako same predsednice Vlade Ane Brnabić, tako i megafona vlasti poput Sime Spasića, osuđenog silovatelja.

Rakićeva je, komentarišući zvanične objave predsednice Vlade na Tviteru, izjavila kako bi u svakoj državi na evropskom putu trebalo da bude nezamislivo da jedna predsednica Vlade naziva bilo koje novine i novinare lažovima i da danima pokušava da ih diskredituje. Ipak, nastavlja potpredsednica demokrata, to je realnost koju proživljavamo i preživljavamo svakog dana u Srbiji, državi koju je otela mafija i koja koristi svu svoju silu da se obračuna sa nezavisnim medijima.

– Pretnje novinarima da će biti nabijeni na kolac ne smeju da prođu bez zvanične istrage i sudskog epiloga, kao i javne osude. Ana Brnabić je svojim istupanjem stvorila pogodnu atmosferu da napade na novinare nastave upravo oni koji su direktno i blisko povezani sa kriminalom, oni koji već godinama služe kao megafoni režima Aleksandra Vučića i obavljaju ‘prljave’ poslove. U tom smislu pretnje Sime Spasića, osuđenog silovatelja, treba shvatiti vrlo ozbiljno, jer se kao akter pretnji ne pojavljuje bilo ko, več neko ko je prethodno osuđen za teško krivično delo – poručila je potpredsednica Demokratske stranke, Dragana Rakić.

Potpredsednica demokrata pozvala je još jednom nadležne organe gonjenja da odmah sankcionišu sve pripadnike Srpske napredne stranke koji prete novinarima u Srbiji. Naposletku, reč je o članovima stranke čiji je predsednik Aleksandar Vučić, nekadašnji ministar informisanja, koji je ostao upamćen i po rečenici da će se kad tad osvetiti Slavku Ćuruviji. Demokratska stranka će učiniti sve što je u njenoj moći da nijedan novinar više ne doživi tragičnu sudbinu Slavka Ćuruvije, poručila je Dragana Rakić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top