Vesti iz Srbije

Obećavaju zelenu Srbiju, a ona crna kao lažni ugalj koji nam daju

„Ministarka, svima je jasno da Vašim komentarom Ekološkog ustanka pokušavate da napravite ličnu promociju i političku kampanju za Vašu stranku. Ono što niste razumeli je da ste Vi i Vaša stranka glavni razlog što su ovaj protest, kao i prošlonedeljni protest Eko straže, i bili organizovani. Opet izvrćete činjenice i optužujete bivšu vlast da je kriva za sve probleme koje vaša partija nije rešila za ovih devet godina. Džabe se hvalite dok nam 10.000-15.000 građana godišnje umire samo od zagađenog vazduha. Šta ćemo sa trovanjem građana u Vinči? Šta ćemo sa rekordnim zagađenjima u Beogradu, Boru, Smederevu, Valjevu, Novom Pazaru i ostalim gradovima Srbije“, pitao je Igor Radošević, predsednik Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde.

U saopštenju Igora Radoševića, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

„Obećali ste sadnju milion stabala dok se vaš gradonačelnik hvali kako je za pet godina posađeno samo 22.000 stabala, a Letonija (1,9 miliona stanovnika)je za manje od godinu dana posadila 24,5 miliona stabala. Gurate projekat Rio Tinto koji će da nam zatruje zemlju i vodu. Hoćete da prisilno iselite ljude da bi stranci mogli na miru da vade litijum. Kažete da se čeka Studija uticaja na životnu sredinu a prećutali ste da je Biološki fakultet već dao negativnu ocenu.

Ne pominjete da 40 odsto gradova u Srbiji nema čistu pijaću vodu. Ne pominjete divlju gradnju na Savskom nasipu koji je oštećen čime se rizikuje probijanje nasipa u slučaju velikih poplava i ugrožavanja preko 100.000 ljudi koji žive uz obalu.

Kažete da građani ne poklanjaju poverenje onima koji samo kritikuju bez ponuđenih rešenja. Pa, kako ste onda Vi došli na vlast? Koja ste to rešenja i gde ponudili? Kakve veze uopšte Vi lično imate sa ekologijom? Da li ste se nekada bavili ekologijom? Niste.

Odbor za ekologiju i životnu sredinu SSP je HITAN EKO PLAN ZA SPAS SRBIJE odavno predstavio. Čak smo Vam ih i ustupili i doneli na ruke u Ministarstvo da ih iskoristite kad već nemate svoja jer ovo nije više političko pitanje – ovo je pitanje života i smrti.

Odgovor za sva postavljena pitanja „Ko će za to da snosi odgovornost“ ste upravo Vi. Ovaj narod zna da prodajete prazne priče i obećavate zelenu Srbiju, a da je ta ista Srbija crna kao lažni ugalj koji prodajete. Ovo vam neće proći“, zaključuje se u saopštenju Igora Radoševića, predsednika Resornog odbora za ekologiju i životnu sredinu Stranke slobode i pravde.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top