Vesti iz Srbije

Obućina: „Kad su junaci na Košarama ginuli, on je sređivao kuhinju“

„Pred konačnu bitku za Kosovo u Briselu, pred konačnu odbranu svetinja i Vidovdana – naš knez Lazar išao je putem kojim se mora ići: prvo na pričešće, pa po blagoslov od Pahomija i na kraju da se pokloni junacima Košara. Kad su ginuli 1999, on je sređivao kuhinju u novom stanu, tad nije mogao da ih obiđe“, rekla je Jelena Obućina u uvodu „Pregleda dana“.

  • Sad mu treba to junaštvo, ta slika mu je potrebna. Cinici kažu „da se Lazar tako borio – Murat bi još bio živ“, ali oni ne shvataju da predsednik neće ustuknuti. Bar ne pred kamerama. Iako ga kod kuće napadaju zeleni, iako ga napadaju sebični građani, iako ga napadaju oni što ga prisluškuju – istakla je Obućina, a onda i zaključila:
  • Braniće ga Ana i Vulin i pre svih brat. A brat ko brat zna da je pred bitku potrebno ohrabrenje. Zato je doneo malu pobedu unapred, za vikend. Potpomognutu uljem, šećerom i SNS kafom. Izlepio je slike od Futoga do Limana. Svaka mesna zajednica nosi isto ime. A opozicija se čudi. Ko im je kriv kad im braća nisu u politici, kad im ciljevi nisu mesne zajednice i kad čekaju svoj red na RTS kamere.
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top