Vesti iz Srbije

Obućina: „Od brige za našu decu ostala je samo briga za njihovu“

Nije dobro veče, a neće nam biti ni dobar dan, ni bolje sutra. Jer je od brige za našu decu ostala samo briga za njihovu. Najužeg kruga vrhuške. Naša deca sa smetnjama u razvoju, bez roditeljske brige dane provode u metalnim krevetima, atrofiranih mišića i u bolovima – rekla je novinarka Jelena Obućina u Pregledu dana.

– Smrad urina, znoja, fekalija i prljave posteljine je njihov vazduh. Zanemareni su, bez dovoljno medicinske nege, često zlostavljani. Tinejdžeri izgledaju kao deca, jer se nisu razvili. Vremenom, zbog ležanja, glave im postaju ravne. Bebe najčešće dočekaju preranu smrt, ostali su osuđeni na sporu – u kavezu.

– Osoblje je uvek preopterećeno, neretko i nestručno. Ne veruje u nalaze nevladinih organizacija Darija Kisić i traži dokaz. Gospođo, ovo Vam je Kulina bez slike, po dokaze sami, pešice, po ustanovama koje su Vam u nadležnosti. Obiđite decu koja su vam poverena. I ne, nije dovoljno da oformite radnu grupu, nego nam javite rezultate i šta ćete preduzeti. Ako stignete – od frizera, proslava, skupih večera i TV nastupa.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top