Vesti iz Srbije

Obućina: Vučeviću, zašto su Novosađani građani drugog reda?

Vlast se saživela sa sloganom „budućnost u koju verujemo“, pa nam se iz budućnosti obraća. I odatle piše istoriju. Rabi učiteljicu života nemilice kao da je na popravnom. Ili kao da ima lažnu diplomu. Tako premijerka za istorijski proglašava govor predsednika – koji ćemo tek čuti. Večeras, rekla je Jelena Obućina na početku večerašnje emisije NewsMax Adria „Pregled dana“.

U saopštenju, čiju sadržinu prenosimo u celosti, dalje se navodi:

„Da stvar bude gora, sada naši sugrađani neće moći da sufinansiraju zamenu dotrajalih prozora i vrata ili zamene gorionike/peći, jer su gradski oci propustili priliku da apliciraju za pilot program povećanja energetske efikasnosti.

Ovaj program je osmišljen da reši više problema: eliminiše toplotne gubitke, poveća energetsku efikasnost i smanji zagađenje vazduha.

Možda gradonačelnik Miloš Vučević ima para za ovakva ulaganje u sve svoje stanove, ali Novosađani nemaju, a nemarom Vučevića ostali su i oštećeni, dok je njemu bilo važnije da se šetka sa voditeljkama iz Beograda za svoju ličnu propagandu umesto da radi u interesu Novosađana koji ga za to plaćaju.

Pošto gradonačelnik danima upadljivo ćuti, zahtevamo da odgovori na sledeća pitanja:

  1. Zašto su Novosađani građani drugog reda?
  2. Hoćemo li dobiti mogućnost da bar na neki način rasteretimo kućne budžete, budući da ipak nismo „ekonomski tigrovi“, kao što se to u javnosti predstavlja?
  3. Da li će sav teret Poglavlja 27 (zaštita životne sredine) pasti na leđa i novčanike građana Srbije i da li će „energetska efikasnost“ biti samo još jedan mehanizam za uzimanje novca od građana – u ovom slučaju – Novosađana?“, zaključuje se u saopštenju Stranke slobode i pravde Novi Sad.
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top