Vesti iz Srbije

Od čijeg novca devojka koja uništava baru Revu i Dejan Mihajlov dele stipendije „studentima“?

Vučićeva fondacija „Za srpski narod i državu“ u kojoj je direktor Bojana Radaković, koja isčekuje Vučićevo nameštenje za notara kao nagradu zato što je potpisala dozvolu za uništenje bare Reva, raspisala je konkurs za dodelu 25 stipendija, i to ni manje ni više nego studentima?!

Prosto je neverovatno da je posle svih mogućih zloupotreba kada pojedine kategorije građana dobijaju državni novac, a on to predstavlja kao da ga daje iz sopstvenog džepa, Vučić došao na ideju da izabranim „studentima“ deli stipendije iz stranačke fondacije.

Prvo pitanje koje se nameće je, odakle partijskoj fondaciji da deli novac bilo kome? Da li je fondacija dobila novac od nekog državnog organa ili su u pitanju sumnjive donacije naprednjačkih biznismena, multimilionera koji su preuzeli privredu cele zemlje?!

Da farsa bude veća, član navodne komisije koja će vršiti izbor studenata, srećnih dobitnika, jeste ni manje ni više nego ozloglašeni Marko Atlagić, nekada Šešeljev jurišnik, a danas Vučićev besprizorni poslanik kome je opsesija da se iz nepoznatih razloga potpisuje sa prof. dr, ali i da u Skupštini Srbije psuje, vređa i preti svakome ko se u usudi da izgovori nešto što se Vučiću ne dopada.

Ali ni tu nije kraj. Predsednik Upravnog odbora ove „fondacije“ je čuveni Dejan Mihajlov, nekada Koštuničin a poslednjh godina prvi operativac Slaviše Kokeze, do nedavno jednog od Vučićevih omiljenih biznismena.

Sećate se Dejana Mihajlova? Uvek je bio zadužen da obavlja „prljave poslove“ – godinama je plasirao neistine o političkim protivnicima medijima, nudio dilove drugim političkim opcijama, skrivao dokaze o korupciji vrha DSS-a, spasao Dačića od hapšenja prilikom primopredaje novca u aferi kofer. Sada je naravno Vučićev- a čiji bi bio.

Dok se u Srbiji obrazovni sistem raspada, a naprednjački funkcioneri godinama kupuju diplome sumnjivih privatnih fakulteta, dok Vučić ugrožava autonomiju Beogradskog Univerziteta – devojka koja uništava baru Reva, Marko Atlagić i Dejan Mihajlov dele stipendije studentima.

Pa ima li kraja?

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top