Vesti iz Srbije

“ Od poljoprivrede se ne može živeti u Srbiji“

„Od svih muka i nedaća koje nam je ovaj kriminalizovani režim pričinio, sigurno jedna od najvećih je to što danas, prosečan poljoprivrednik u Srbiji ne može da živi ni od zemljoradnje, ni od govedarstva ni od voćarstva. Zato je naš plan da najpre sklonimo nepodobnu vlast, a zatim uspostavimo zdrav sistem u kome poljoprivreda neće biti igra na sreću u rukama bahatog ministra“, poručio je danas potpredsednik Stranke slobode i pravde Dejan Bulatović prilikom posete Zaječarskom okrugu, gde je razgovarao sa domaćinima sela u okolini Knjaževca.

– Zastarela mehanizacija koja bitno a negativno utiče na proces proizvodnje, otkupne cene za koje se ne zna kolike će biti dok vlast ne izračuna koliko je njoj potrebno, otete subvencije, prilazni putevi koji podsećaju na kameno doba, opustele kuće… To je danas poljoprivreda ove zemlje, koja bezmalo može da hrani čitav region i veći deo Evrope. Zato i juče i danas i sutra radimo na tome da zaustavimo dalje propadanje i započnemo da popravljamo i gradimo iznova – poručio je Bulatović meštanima sela Minićevo.

– Ono što svi mi koji se bavimo poljoprivredom u ovoj zemlji moramo da zapamtimo jeste upravo ovo što proživljavamo sada i da nikada više ne dozvolimo ni jednoj vlasti da nam se desi da mi i naše porodice ne možemo da živimo dostojanstveno od poljoprivrede i da ova zemlja uvozi svinjetinu, voće i povrće a da naša sela, štale i oranice ostaju puste – zaključio je Bulatović.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top