Vesti iz Srbije

Odbačena Palmina krivična prijava!

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Dragana Markovića Palme, koju je podneo protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić.

Palma je u prijavi tvrdio da mu je od početka aprila pa nadalje, svojim izjavama za medije ugrozila sigurnost, kao i sigurnost članova njegove porodice.

Tužilaštvo je zaključilo da u radnjama Tepićeve nema zakonskih obeležja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, niti bilo kojeg drugog krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti pa je prijavu odbacilo, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Marković ima pravo da na ovu odluku uloži prigovor u roku od osam dana Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On je prijavio Tepićevu jer je, kako je naveo u prijavi, u više navrata u medijima govorila o njemu kao o silovatelju i podvodaču devojaka i žena iz Jagodine. To je, prema njegovim tvrdnjama, ugrozilo njegovu sigurnost i bezbednost članova njegove porodice.

Sa druge strane, u petak je Više javno tužilaštvo u Kraljevu objavilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada, među kojima i Markovića, javno optužila Tepić.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top