Crna hronika

Odbijene žalbe, pravosnažna optužnica u predmetu Jovanjica 2

BEOGRAD – Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je potvrdio optužnicu protiv vlasnika imanja „Jovanjica“ Predraga Koluvije i drugih okrivljenih u predmetu poznatom kao „Jovanjica 2“, među kojima je i pet pripadnika BIA i MUP-a.

Portparolka suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da su ovom odlukom odbijene sve žalbe odbrane i potvrđeno prvostepeno rešenje suda od 12. januara, kojim je potvrđena optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal od 24. novembra.

Apelacioni sud smatra da je, ceneći sve dokaze prvostepeni sud pravilno potvrdio optužnicu, nalazeći da „u konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja čiji nivo je podignut na stepen opravdane sumnje da su okrivljeni izvršili krivična dela na način i u vreme kako im je to optužnicom stavljeno na teret“.

Optužnicom se u ovom slučaju okrivljeni se terete za više krivičnih dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, falsifikovanje službene isprave i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Predrag Koluvija, većinski vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ optužen je kao organizator i ove grupe, kao i grupe kojoj je suđenje u toku zbog neovlašćene proizvodnje marihuane na Jovanjici radi dalje prodaje.

U nastavku istrage o poljoprivrednom gazdinstvu Jovanjica u julu prošle godine uhapšeno je još sedam lica, a jedno je još u bekstvu. Ova potvrđena optužnica se odnosi na njih.

Nakon pravosnažnosti optužnice, očekuje se da sud uskoro zakaže početak suđenja koje će javnost moći da prati.

Izvor: RTV

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top