Vesti iz Srbije

Održan skup za odbranu Ustava!

Ipspred zgrade RTS u 13 časova počeo je skup koji je organizovala Privremena skupština naroda Srbije kako bi, kako kažu, zaštitili Ustav, vojsku, policiju, zakone i sve one pojedince, koji su zakletvu položili da će služiti i štititi narod. Oni takođe na skupu pružaju podršku Jeleni Simić, službeniku policije, koja, kako navode, štiti Ustav, vojsku, zakon i policiju, a koja je na suspenziji. Na skupu se okupilo nekoliko stotina ljudi.

Štiteći Ustav, zakone, narod, policiju i vojsku, štitimo svoju slobodu, prava naših porodica i buduća pokolenja. Takođe, da bi se ostvarile odluke donete na sednicama privremene Skupštine naroda Srbije, neophodno je da svi državljani Srbije čija domaćinstva imaju manji mesečni prihod od 89.000 dinara, na licu mesta predstavnicima lokalnih samouprava prezentiraju dokaz o ovoj činjenici. Zbog izglasane pomoći najugroženijoj populaciji stanovništva od 1000 evra, sukcesivno po 100 evra mesečno, sa sobom poneti zadnji ček od penzije ili vojnu knjižicu ili drugi dokaz o učešću u ratu – napisali su u saopštenju organizatori skupa.

Prisutni nose zastave Srbije, a i transparente sa natpisom: „Zaštitimo Ustav i narod“ i „Narod i vojska 2021“.

U nastavku sledi kulturno-umetnički program u kojem nesebično učestvuju takođe obespravljeni muzičari i izvođači kojima je zadnjih godinu dana uskraceno pravo da rade i time obezbede egzistenciju sebi i svojim porodicama, kažu organizatori.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top