Vesti iz Srbije

Oglasila se kineska kompanija povodom pomora ribe!

Nakon ekološkog akcidenta u Šapcu, oglasila se i kompanija HBIS.

„Povodom ekološkog akcidenta koji se dogodio u Cerskom kanalu u Šapcu, obaveštavamo vas da Ogranak kompanije HBIS Serbia – Beli limovi u tom gradu, nije imao nepravilnosti u radu koje bi uticale na ovu situaciju“, poručili su u saopštenju.

Kako dodaju, kompanija u Šapcu prerađuje otpadne vode u svom Postrojenju za preradu otpadnih voda, pa se tako prečišćena voda ispušta u kanalizaciju i potom u Cerski kanal.

„U HBIS Serbia redovno se rade hemijske analize vode, koje pokazuju da nije bilo nikakvih prekoračenja ili poremećaja u radu Belih limova u proteklom periodu“, ističu.

Tvrde i da je Republička inspekcija za zaštitu životne sredine obišla Bele limove u Šapcu i analizom parametara otpadnih voda zaključila da je Postrojenje za tretman otpadnih voda radilo u prethodnim danima u skladu sa svim tehnološkim procedurama. Analiza je vršena na svaka četiri časa i rezultati ispitivanja bili su u skladu sa dozvoljenim vrednostima, tako da uticaj otpadnih voda iz postrojenja HBIS-a nije bio razlog za uginuće ribe u Cerskom obodnom kanalu.

Pomenutu kanalizaciju u Šapcu ne koristi samo HBIS Serbia, već i druge fabrike koje se nalaze u tom delu industrijske zone.

„Kontrolom zbirne šahte, u koju se ulivaju prečišćene vode iz Belih limova i kišna kanalizacija koja dolazi iz pravca stare ‘Zorke’, analiza je pokazala da je HBIS voda regularna, dok iz kišne kanalizacije dolazi voda sa velikom količinom pene. Ovako pomešana voda se izliva u Cerski kanal“, zaključuje se u saopštenju ove kompanije.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top