Vesti iz Srbije

Olja Bećković dobila tužbu protiv Pinka i Mitrovića!

Viši sud u Beogradu doneo je prvostepenu presudu po tužbi Olje Bećković protiv televizije Pink, Željka Mitrovića, Verice Bradić i Gorana Gmitrića. 

Presudom je utvrđeno da su tuženi povredili autorsko pravo tužilje Olje Bećković na njenom autorskom delu pod nazivom „Utisak nedelje“, piše Nova.rs.

Presudom je takođe utvrđeno da su tuženi kreirali, proizveli, objavili i emitovali na televiziji Pink televizijsku emisiju pod nazivom „Hit tvit“ koja se bitno podudara sa originalnim autorskim delom televizijske emisije „Utisak nedelje“ autora Olje Bećković.

Olja Bećković, autorka emisije Utisak nedelje, koja je podnela tužbu protiv televizije Pink zbog emisije „Hit Tvit“, govorila je ranije za N1 da očekuje da sud lako donese odluku o povredi autorskih prava.

– Mislim da su Željko Mitrović i Verica Bradić jedini ljudi na svetu koji ne vide da je to plagijat. Nadam se da će im presuda pomoći da razumeju da plagiranje nije dozvoljeno – kazala je Bećković posle ročišta.

Emisija „Utisak nedelje“ postoji od 1991. godine i kao autorsko delo registrovano je u Autorskoj agenciji od 1994. godine, a emitovala se na Studiju B, B92 i trenutno na TV Nova S. Bećković je krajem februara ove godine podnela tužbu da bi se utvrdilo da li je povređeno njeno autorsko pravo jer se na televiziji Pink pojavila emisija „Hit Tvit“.

Vlasnik TV Pinka Željko Mitrović i voditeljka Verica Bradić tvrdili su danas na sudu da te dve emisije nemaju nikakve sličnosti i da se ne radi o plagijatu.

Mitrović je ranije rekao da Utisak nedelje nije u vlasništvu Olje Bećković, već TV Studija B.

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top