Vesti iz Srbije

Palmin slučaj zaboravljen brzinom svetlosti!

Dragan Marković Palma – ime koje je u Srbiji u jeku afere o pedofiliji verovatno u svakom domaćinstvu izgovoreno barem jedanput, danas je obavijeno potpunim mukom. Optužbama o jagodinskom političaru trebalo je dosta vremena da isplivaju na površinu, a samo par nedelja da ih vlast zaboravi.

Informacija o umešanosti Dragana Markovića Palme, gradonačelnika Jagodine i narodnog poslanika, i drugih visokih funkcionera u slučaj podvođenja devojčica i žena na više lokacija u Jagodini potresla je čitavu zemlju.

Nakon što je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je u javnost saznanja da su u Jagodini na žurke, kojima su prisustvovali čelnici vlasti „dovođene iz Beograda devojčice od 15, 16, 17 godina“, kao i da se „znalo da posle takvih žurki te devojčice ostaju sa njima“, bura je mogla da počne.

Obilazio je Palma tih dana sve režimske televizije sa nacionalnom frekvencijom i sa malih ekrana poručivao, pretio, vređao, pravdao se, organizovao žurke sa pevačima po studijima… I izgleda je sve ovo uspelo da zaseni svedočenje žrtava i silne apele javnosti da se ovome, ukoliko je istina, mora stati na kraj.

Umesto da javnosti pruži dokaze i validne argumente da nema veze sa onim za šta se optužuje, Palmina tema u medijima bili su Dragan Đilas i Marinika Tepić, njegov „veseljački duh i ljubav prema muzici“ i pretnja onima koji se drznu da svedoče.- Pazite, ponovo moram da kažem više puta, ako se žrtve plaše mene, pa neće da idu u tužilaštvo i policiju, hoće preko Skajpa i onlajna, ja ću isto tada da saznam njihova imena i prezimena i sve te svedoke, razumete. Sve je laž – zapretio je Dragan Marković Palma na TV Happy svakom ko se usudi da progovori o njegovim eventualnim nedelima.Da li su bile delotvorne pretnje ili poseta Jagodini i svojevrsno pomilovanje od strane predsednika Vučića, pak, Palma je tradicionalno nastavio da organizuje putovanja u Paraliju i da bude gost u televizijskim emisijama. Istim onim u kojima je indirektno pretio i koalicionim partnerima, uveravajući sa malih ekrana da – iako zna neke stvari, „ipak ne govori loše o onima sa kojima sarađuje“.

O Palmi su oni ipak govorili i pre nego što su znali da će to škoditi, te je tako premijerka Ana Brnabić otkrila da je Marković zvao na čuvene bunga bunga žurke, a ovo saznanje izazvalo je u jeku priče o pedofiliji gnev javnosti.

Epilog ove gnusne drame, jeste da je slučaj preuzelo Više tužilaštvo u Kraljevu krajem maja, a u okviru predistrage ispitano je 30 ljudi u svojstvu građana. Prošlo je više od dva meseca od saznanja o podvođenju, a istrage nema ni na vidiku. 

Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Najnovije vesti

To Top